לימודי הילינג קורס לימודי רפלקסולוגיה לימודי דולה קורס מודעות עצמית עיסוי דמיון מודרך לימודי נטורופתיה קידום אתרים קורס עיסוי
לקבלת מידע נוסף הרשמ/י
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
מכללת מהות העבירה ב 28/4/13 את פעילותה לקמפוס ברושים לרפואה משלימה באונ' ת"א, רחוב חיים לבנון 30 ת"א

מועדי פתיחת קורסים

חניה-בברושים

הרשמ/י למפגש היכרות

 



   ברושים בפייסבוק
    מהות בטוויטר
מהות ביוטיוב
  מהות בגוגל פלוס

תאכל מרק...
ורד לב


אין כמו מרק בחורף בכדי לחמם את הגוף והלב. לפניכם 3 מתכונים פשוטים להכנה ומעולים בטעם לכבוד החורף הנפלא שירד עלינו.


מרק חומוס שורשי
קטניות וירקות שורש הם מזונות מתאימים מאד לחורף. השורשים מגיעים מעומק האדמה ולכן תורמים לחיזוק הפנימי של הגוף ולהזנתו העמוקה, ואילו הקטניות עשירות בחלבונים, סיבים תזונתיים ומינרלים, וחיוניות להזנה בסיסית של גופנו.
במרק זה, של גרגירי חומוס עם שורשי העונה, ניתן להחליף את המרכיבים כראות עיניכם ם אינכם מוצאים את אחד המרכיבים.

חומרים:
• כוס גרגירי חומוס שהושרו במים במשך לפחות 24 שעות. כדאי להחליף את המים מספר פעמים. אפשר ורצוי להשרות ליותר זמן ואף להנביט מעט להקלה על עיכול החומוס בגוף.
• מעט שמן זית
• 2 בצלים קצוצים
• שיני שום קצוצות. הכמות לפי הטעם (אני אוהבת הרבה)
• זרעי כמון
• תערובת קארי לתיבול
• מלח (אני אוהבת מלח עשבים), פלפל שחור גרוס
• ירקות שורש חתוכים לקוביות: גזר, שרש פטרוזיליה, שורש סלרי, קולרבי, צנון שחור, דייקון (צנון לבן) ועוד.
אופן ההכנה:
• את החומוס מבשלים מראש, בסיר לחץ או בבישול ארוך.
• מטגנים את הבצל בשמן זית, ולאחר שהוא מזהיב קצת מוסיפים את השום ואת זרעי הכמון. מערבבים מספר דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הירקות החתוכים ונותנים להם לנוח עם התבלינים והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את החומוס המבושל, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה, או עד שהירקות רכים.
• בסוף אפשר להוסיף עלי סלרי, פטרוזיליה וכוסברה לפי הטעם.
טעים מאד כמו שזה, כמרק, או עם לחם וחמאת שום, או על אורז מלא.

מרק ברוקולי
אפשר להכין מרק ברוקולי בהמון סגנונות. אני אוהבת את המרק הפשוט ביותר. כמובן שאפשר להוסיף ולגוון, אך מי שאוהב קלאסיקות יאהב את המתכון הזה.

חומרים
• 1 ק"ג ברוקולי טרי מחולק לפרחים וגבעולים קצוצים
• 2 בצלים קצוצים
• שיני שום קצוצות לפי הטעם
• 1/2 כוס יין לבן יבש
• 1 פלפל צ'ילי (לא חייבים)
• מלח, פלפל
• שמנת מתוקה לבישול
אופן ההכנה
• בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית או חמאה את הבצל.
• כשהבצל מזהיב מוסיפים את הברוקולי ומערבבים קלות. מוסיפים את השום ואחריו את הצ'ילי.
• מוסיפים את היין הלבן ומאפשרים לו לבעבע מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש, ממליחים ומפלפלים.
• מבשלים 10-15 דקות, עד שהברוקולי רך, אך אינו מאבד מצבעו הירוק החי.
• טוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. מביאים לרתיחה עם השמנת, מקטינים את האש ומבשלים מספר דקות.
• בודקים את הטעמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך.
בהגשה אפשר לבזוק מעל פרמזן, שומשום מלא טחון, או אגוזי ברזיל/ מלך קצוצים.
למעוניינים לגוון: ניתן להכין עם תפוחי-אדמה, ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, כרובית ועוד.

מרק בצל
כשיש צורך במשהו מחמם ומשביע אין כמו מרק בצל, המשלב חריפות ומתיקות ועוזר לתגבר את המערכת החיסונית לקראת תקופת הקור.

חומרים
• מעט שמן זית/ חמאה לטיגון
• 7-8 בצלים גדולים קצוצים
• 2 פלפלי צ'ילי קצוצים
• כוס יין לבן יבש
• מלח, פלפל שחור גרוס
• שום קצוץ לפי הטעם (אצלנו אוהבים הרבה)
להגשה: גבינת פרמזן מגורדת, טוסט/קרוטונים מקמח מלא
אופן ההכנה
• בסיר עמוק מחממים את השמן ומאדים את הבצל עם מכסה סגור עד שהוא מתרכך, מצטמצם מאד ומשחים - לוקח כחצי שעה.
• לקראת סוף האידוי מוסיפים את הצ'ילי.
• כשהבצל שחום מוסיפים את היין ומערבבים היטב ביחד למספר דקות.
• מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
• מוסיפים מים לפי הצורך (תלוי אם רוצים מרק דליל או סמיך) ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים.
• טועמים ומתקנים את הטעמים, אם יש צורך.
• בקערות ההגשה מוזגים את המרק ומוסיפים כף גבינת וקרוטונים/ טוסט מעל.

בתיאבון!

מהות, מכללה לרפואה משלימה, העבירה פעילותה לקמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב | כתובת: חיים לבנון 30  רמת אביב, ת"א | למפת הגעה - לברושים  
טלפון בברושים: 03-6411961 | פקס: 03-5376080 |  דוא"ל: info@mahut.co.il

Berliner Design
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט