לימודי הילינג קורס לימודי רפלקסולוגיה לימודי דולה קורס מודעות עצמית עיסוי דמיון מודרך לימודי נטורופתיה קידום אתרים קורס עיסוי
לקבלת מידע נוסף הרשמ/י
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
מכללת מהות העבירה ב 28/4/13 את פעילותה לקמפוס ברושים לרפואה משלימה באונ' ת"א, רחוב חיים לבנון 30 ת"א

מועדי פתיחת קורסים

חניה-בברושים

הרשמ/י למפגש היכרות

 



   ברושים בפייסבוק
    מהות בטוויטר
מהות ביוטיוב
  מהות בגוגל פלוס

למה בריא יותר לאכול אורז מלא (חום) וקמח מלא
ורד לב


גרעין האורז (או חיטה, או כל גרעין אחר) מכיל:
* במרכזו את הפחמימות המספקות אנרגיה לגוף.
* קליפה שבה ישנם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. אלה מצפים את הגרעין ומגינים עליו ממחלות ומזג האוויר.
* נבט- הפוטנציאל להמשך החיים, בו יש שמן וויטמינים. כאשר הגרעין ינבט, הוא ישתמש במאגרים המצויים בנבט ובאנרגיה ממרכז הגרעין.
בתהליך עיבוד האורז- כשהופכים אותו מחום ללבן- מסירים את הקליפה ואת הנבט. מה שנותר הוא רק מה שהיה במרכז הגרעין, כלומר הפחמימות.
בכדי להתעכל היטב בגוף, זקוקות הפחמימות לעוד כמה חומרים, ביניהם אותם ויטמינים ומינרלים שהיו שם מלכתחילה. אבל עכשיו הם הוסרו... מה יעשה הגוף?

הגוף צריך את אותם ויטמינים ומינרלים ולכן הוא יחפש וימצא אותם בכל מיני מקומות בגוף.

זוהי בעיה, כי אותם ויטמינים ומינרלים אינם נשמרים בגוף בכמויות גדולות, וכאשר הם נשמרים הם מיועדים לדברים אחרים, כמו תפקוד המוח ומערכת העצבים, לתהליכי נשימה והפקת אנרגיה, לפעילות המערכת החיסונית, לשמירה על איזון הגוף ועוד.

אבל מה יעשה הגוף? הוא חייב ויטמינים ומינרלים לצורך תהליך העיכול!

הוא ישיג אותם על חשבון אותם איברים ומערכות שזקוקים להם.

ומה יישאר לנו?
אותן פחמימות שנותרו בגרעין האורז מכונות "פחמימות ריקות", כי הן לא מביאות איתן את הויטמינים והמינרלים הנחוצים לעיכולן ועתה הגוף צריך לשדוד את עצמו.

בעקבות זה הגוף נחשף יותר, בטווח הקצר כמו בטווח הארוך, למחלות חיצוניות, מפני שהתיפקוד שלו כבר אינו אופטימלי.

המזון מזין?
חשוב להבין שמטרתו של המזון היא להזין את הגוף, כלומר לספק לו את אותם חומרים החיוניים לתיפקוד השוטף שלו.

השמנה, ולא מנחת

בנוסף, אכילה של פחמימות ריקות גורמת להשמנה, משום שפחמימות אלה לא יהיו פעילות בגוף אלא להיפך, הן תפרענה לפעילות הגוף והגוף ישים אותן במאגרי השומן.

השמנה, מעבר לזה שאינה נעימה לעין, היא מסוכנת לבריאות, ונחשבת לאחת המחלות הקשות של העולם המערבי המודרני. השמנת יתר קשורה בסיכון גבוה יותר לבעיות לב וכלי דם, סוכרת, בעיות נשימה למיניהן, מחלות של מערכת העיכול, בעיות מפרקים למיניהן, סרטן ועוד.

חומר למחשבה
וכל זה למה? ממה התחלנו? מאותו גרעין אורז שעבר עיבוד וליטוש והוסרו ממנו אותם חומרים חיוניים- הקליפה והנבט.
תחשבו על זה...

איך לעשות את זה שיהיה יותר טעים?
• מאד ממליצה להשרות אורז מלא לכמה שעות, אפשר אפילו ללילה. זה משפיע לטובה על הטעם.
• כשמבשלים, לבשל עם כמות מדוייקת של מים, כך שהאורז ייצא "אחד אחד" ולא דייסתי. 2 כוסות מים על כל כוס אורז יספיקו.
• אפשר לחמם מעט שמן זית בסיר ו"לטגן" קלות את האורז לפני שמוסיפים את המים. השמן יצפה את גרעיני האורז ויעזור להם יותר להתבשל "אחד אחד".

 

מהות, מכללה לרפואה משלימה, העבירה פעילותה לקמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב | כתובת: חיים לבנון 30  רמת אביב, ת"א | למפת הגעה - לברושים  
טלפון בברושים: 03-6411961 | פקס: 03-5376080 |  דוא"ל: info@mahut.co.il

Berliner Design
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט