תזונה הוליסטית

קורס שנה א' – תזונה בלימודי נטורופתיה

הקורס מחבר לחוויה דרך מודעות לתזונה נכונה ותוך כדי הבנת פנימיות האדם, באמצעות מודעות לתזונה נבונה. בתזונה ההוליסטית אנו רואים את האדם כשלם, כיחידה המורכבת מרבדים שונים: פיזי, נפשי, רוחני, חברתי, אקולוגי, ועוד, התלויים זה בזה. בקורס נלמד לטפל ולהתאים תפריטים באופן אישי לכל אדם ע"פ צרכיו המיוחדים על מנת להביא לשיפור בריאותו ואיכות חייו.

תזונה הוליסטית

למאמר של אתי דואניאס "מהי תזונה הוליסטית". הנושאים שילמדו בקורס: סודות התזונה, גישות שונות בתזונה הוליסטית, צירופי מזון, תזונה בהקשר למחלות, שיטות ריפוי בתזונה, משלימי תזונה, צמחי מרפא, העשרה. היכרות עם מערכת העיכול. מערכת העיכול מן ההיבט הביולוגי ומן ההיבט הרגשי.

חילוף החומרים בגוף – מקור האנרגיה בטבע, צריכת האנרגיה בגוף ואספקתה באמצעות רכיבי התזונה. יסודות התזונה והקצובה היומית המומלצת RDA הפחמימות – סוגי הפחמימות ותפקידם, חילוף החומרים של הפחמימות בגופנו, הכרת המזונות המשתייכים לקבוצת הפחמימות.

החלבונים – מבנה החלבונים ותפקידם, חומצות האמינו, מאזן החנקן, חלבון מן החי לעומת חלבון מן הצומח, הכרת המזונות המשתייכים לקבוצות החלבונים. השומנים ותפקידם בגוף, סוגי השומנים ומקורם במזון, שומנים חיוניים לעומת שומנים מזיקים. הסיבים התזונתיים, סוגי הסיבים וחשיבותם, תרומת הסיבים לבריאות הגוף ומקורם בתזונה. המים – המים כמקור חיים, פיזור המים בגוף ותפקידם, סוגי המים השונים והכמויות המומלצות לשתייה . הויטמינים – ויטמינים מסיסי שומן, ויטמינים מסיסי מים, מצבי חסר של ויטמינים.

המינרלים מאקרו מינרלים – מינרלים הדרושים לגוף בכמות גדולה, יסודות קורט, מיקרו מינרלים, מצבי חסר של מינרלים.

גישות שונות בתזונה – ההתייחסות היא לגישות שמרחיבות את ההבנה ההוליסטית ומספקות כלים תזונתיים קלינים.הצמחונות והטבעונות, הפרדת מזונות, שיטת אן-ויגמור (עשב חיטה), הצום כתהליך ריפוי, צום מיצים וניקוי הגוף, תזונה סינית, אכילה על פי הקבלה.

השעון הביולוגי – זרימת האנרגיה בגוף במקביל למחזור היממה.

מאזן חומצה בסיס. רדיקלים חופשיים ונוגדי חימצון והשפעתם על תהליכי ההזדקנות והיוצרות המחלות בגוף. חומרים מזיקים במזון – מזונות מעובדים, כימיקלים בתעשיית המזון. ריעלים טבעיים במזון – חומרים המצויים באופן טבעי במזונות ואשר עלולים לגרום לנזק או להפריע בקליטת החומרים החיוניים לגוף. בניית תפריט. 

מנחות הקורס: אתי דואניאס / חוה הרשקוביץ